Rezultatele UNIQA in primele 9 luni din 2024...
Asigurarile non-auto si asigurarile de viata sustin rezultatele cu care UNI...
Citeste mai multLasa-ne datele tale de contact si te vom suna noi.
DEZASTRE NATURALE
IMPACT, LOVIRE, COLIZIUNE
INCENDIU, EXPLOZIE
DAUNE CAUZATE DE OBIECTE
COSTURI SUPLIMENTARE - DE REMORCARE
Masina perfecta pentru tine este cea care acopera toate nevoile tale in materie de transport, dar si dorintele tale, bineinteles. Atunci cand vrei sa iti cumperi o masina este important sa incepi cautarile cu ceea ce iti poti permite din punct de vedere financiar. Suma pe care ar trebui sa o platesti lunar pentru masina ta nu ar trebui sa depaseasca 20% din venitul total al gospodariei.
Stii cum se zice: gandeste inteligent! Aceasta sintagma se aplica foarte bine si in aceasta situatie, pentru ca achizitia unei masini trebuie sa fie o bucurie, nu o povara financiara. Asa ca, noi venim in intampinarea ta cu 5 sfaturi pe care sa le ai in vedere daca esti in cautarea masinii perfecte:
1. Nu cheltui mai mult decat iti poti permite – aceasta este regula de aur, ori de cate ori faci o achizitie de aceasta anvergura. Cumpararea unei masini trebuie sa fie o bucurie pentru toata familia, asa ca nu iti doresti sa o transformi intr-o criza financiara.
2. Nu uita de costurile asociate cumpararii masinii perfecte pentru tine – in aceasta categorie se incadreaza taxele de inmatriculare, costurile pentru carburant si asigurarea masinii. Aceasta din urma este extrem de importanta, pentru ca te ajuta sa acoperi cheltuielile in cazul unei eveniment neprevazut.
3. Gandeste-te mai mult la nevoile tale, decat la dorinte – aici, poti incepe sa iti adresezi cateva intrebari, cum ar fi: “cati pasageri voi transporta in masina?” sau “de ce optiuni de siguranta a masinii as avea nevoie?”.
4. Mergi la un test-drive inainte de a cumpara masina – aici trebuie sa fii atent la multe aspecte. In primul rand, asigura-te ca scaunele sunt foarte confortabile, pentru ca vei petrece multe ore in masina respectiva. In plus, nu realiza test-drive-ul doar in oras, ci si pe o sosea intinsa, cum ar fi autostrada – pentru ca aici ii vei putea testa adevarata putere.
5. Prioritizeaza-ti nevoile – trebuie sa te hotarasti care este primul lucru pe care il doresti de la o masina: performanta, confort, stil sau siguranta. Acesta poate fi un punct bun de inceput, pentru ca tu sa iei decizia potrivita.
Daca esti in cautarea masinii perfecte pentru tine trebuie sa gandesti practic, pentru a nu fi tentat sa cheltuiesti mult pentru o masina care nu iti poate indeplini toate nevoile.
Este cunoscut faptul ca atunci cand vrei sa cumperi o masina second-hand te confrunti cu mai multe probleme, decat atunci cand cumperi o masina noua dintr-un showroom. De ce? Motivul este unul foarte simplu: trebuie sa verifici numeroase aspecte tehnice, pentru a fi sigur ca achizitionezi o masina pe care o vei putea folosi inca 5-10 ani.
UNIQA Asigurari vine in ajutorul tau cu o lista de 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre masinile second-hand:
1. Verifica cele mai importante componente, care pot oferi indicii asupra starii de uzura a masinii – in aceasta categorie intra caroseria si motorul. O metoda buna de a identifica numarul real de kilometrii ai unei masini este sa verifici cu atentie anvelopele (anul lor de fabricatie si marca). Daca o masina are la bord 20.000 de kilometri, iar masina are anvelopele schimbate (in afara de roata de rezerva), acest lucru poate indica faptul ca masina are de fapt, mai multi kilometri.
2. Anul de fabricatie al masinii – este foarte important, pentru ca incadreaza motorul intr-un parametru de poluare stabilit de Uniunea Europeana. De aici va rezulta si taxa pentru poluare pe care va trebui sa o platesti ulterior, si care poate atinge de multe ori chiar si 60-70% din pretul platit pe autovehicul. Asa ca informeaza-te si fii foarte atent la acest aspect.
3. Verifica scurgerea de fluide de sub masina – este indicat sa faci asta inainte si dupa ce pornesti motorul si dupa ce parcurgi o anumita distanta cu ea. Majoritatea masinilor second-hand scoase la vanzare sunt aspectuoase, dar este bine sa te asiguri ca nu este doar frumoasa, ci si functioneaza corespunzator. Stii proverbul acela “afara-i vopsit gardul, si-nauntru-i leopardul”.
Chiar si in cazul masinilor second-hand asigurarea RCA este obligatorie, asa ca nu uita sa ai in vedere si costurile asociate cumpararii unei masini.
Achizitionarea unei masini de la un dealer auto autorizat sau de la un vanzator privat, nu este doar o optiune ce tine de preferinta ta personala, ci si una ce tine de bugetul pe care il ai. Autoturismele cumparate de la dealerii autorizati sunt masini noi care au un cost mai mare, comparativ cu o masina second hand cumparata de la un vanzator privat.
Decizia asupra locului de unde iti cumperi masina poate influenta timpul in care iei decizia de cumparare. Procesul de cumparare al unei masinii cuprinde mai multe etape, astfel:
Alegerea locului de unde iti cumperi autovehicului depinde de factori economici (bugetul pe care l-ai alocat), dar si de factori care tin de nevoile si dorintele tale legate de un autoturism. Daca doresti sa iti iei o masina moderna, un model nou aparut, cel mai probabil acesta va fi disponibil doar in showroom-uri.
Cu siguranta fiecare dintre noi are cel putin un prieten care stapaneste bine arta negocierii. Acum, cand vorbim strict despre negocierea pretului unei masini, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta.
A negocia pretul unei masini, deci a unei achizitii semnificative, nu este un motiv de rusine, ci dimpotriva. Ea poate fi privita ca pe o trasatura puternica a unui om care cunoaste adevarata valoare a banilor.
Numai sofer sa nu fii – aglomeratie pe sosele, aglomeratie in parcari si pericole la tot pasul. In acest context, necesitatea unei asigurari RCA sau CASCO este cu atat mai importanta. Aceste asigurari vin sa te protejeze de costuri semnificativ mai mari, in cazul unui eveniment neprevazut.
In primul rand este important sa alegi o companie de asigurari de incredere, cu experienta vasta in acest domeniu. In plus, incearca sa afli si despre eventualele bonusuri care se pot oferi asiguratilor sau invata despre asigurari conexe, pentru a fi pe deplin protejat, cum ar fi asigurarea pentru pasageri. Alege asigurarea potrivita pentru tine si nu uita ca asigurarea perfecta este cea care iti protejeaza masina, dar si pasagerii.
In functie de bugetul pe care il ai poti opta si pentru o asigurare suplimentara a masinii (CASCO), in afara de asigurarea obligatorie RCA. Inainte de a iti face o asigurare auto trebuie sa te informezi bine asupra companiei de asigurari pe care o alegi, deoarece in cazul unui eveniment neprevazut trebuie sa ai siguranta ca iti vei recupera dauna. In cazul unui accident minor, poti fi in situatia in care sa iti fie refuzata intelegerea pe cale amiabila, daca asiguratorul tau este cunoscut ca fiind rau platnic. Totodata trebuie sa te asiguri ca persoana care iti incheie polita de asigurare este autorizata in acest sens.
Astfel, este important sa alegi o asigurarea care raspunde cel mai bine nevoilor tale si sa optezi pentru o companie de asigurari 100% profesionista.