Doua mii de elevi invata ce sa faca in cazul unui cutremur, ...
Mii de elevi din Bucuresti participa in aceasta toamna la sesiuni interacti...
Citeste mai multLasa-ne datele tale de contact si te vom suna noi.
SPITALIZARE
INTERVENTII CHIRURGICALE
TRANSPORT MEDICAL
Activitatea sportiva regulata nu inseamna doar o dezvoltare fizica armonioasa, ci si o minte sanatoasa. In plus, sportul intareste sistemul imunitar, ceea ce face ca organismul tau sa fie mai putin predisponibil la imbolnaviri.
Sportul este necesar pentru fiecare dintre noi, de aceea nu exista doar o anumita categorie de sporturi care te poate mentine in forma. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti acea activitate sportiva care iti face placere sa o desfasori si pe care o poti realiza cu regularitate.
Motivul? Sportul nu trebuie sa fie o corvoada, ci un moment de relaxare si refacere dupa perioade stresante. Astazi, iti prezentam 10 alternative de activitati fizice care s-ar putea sa iti placa:
1. Alergarea – fie ca mergi la sala si alergi pe banda sau iti place sa desfasori aceasta activitate in aer liber, alergarea te ajuta sa ai un corp frumos. In plus, alergarea este considerata o activitate cardio, menita sa arda rapid din kilogramele in plus si sa antreneze eficient muschiul inimii.
2. Inotul – este una dintre activitatile fizice cele mai recomandate pentru copii si nu numai. Acesta este cunoscut pentru faptul ca ajuta la dezvoltarea musculara a celor mici, antrenand toate grupele musculare.
3. Tenisul de camp – desi este considerat un sport dificil, din cauza efortului intens si sutinut, tenisul de camp are avantajul ca lucreaza bine toata grupele musculare, dar si mintea. Tehnicile de plasare a mingei in terenul advers, dar si nivelul competitie pot fi un bun stimulent pentru creier.
4. Baletul – sau dansul contemporan reprezinta o buna alternativa pentru a te dezvolta armonios, fara a avea o masa musculara excesiv de mare. In balet, dansatorii lucreaza in principal cu propria greutate, motiv pentru care musculatura va fi foarte bine definita.
5. Kangoo Jumps – acest tip de sport a prins destul de repede la noi in tara, in special pentru ca imbina dansul cu gimnastica aerobica si este foarte eficient pentru persoanele care vor sa slabeasca.
6. Fotbalul – este un sport complex pentru ca imbina cu brio rezistenta fizica a organismului cu forta mentala, datorita strategiilor de joc pe care trebuie sa le aplici pe teren.
7. Baschetul – cand vremea este calda, baschet-ul este o alternativa foarte buna, in special daca esti fan al acestui sport. La fel ca si tenisul de camp, baschet-ul antreneaza toate grupele musculare si este un sport dificil, dar efetele se vor vedea destul de repede.
8. Voleiul – este un sport de echipa, asa ca daca ai cativa prieteni pasionati de volei puteti sa il practicati impreuna cu placere. Voleiul antreneaza atat muschii picioarelor, cat si cei ai mainilor, iar in plus, iti poti dezvoltata capacitatea de coordonare si de concentrare.
9. Fitnessul – exercitiile la sala de forta te pot mentine in forma, daca lucrezi cu greutati corespunzatoare pentru tine. Pentru inceput ar fi bine sa lucrezi indeaproape cu un antrenor personal, care iti poate recomanda exercitiile si greutatile necesare pentru tine. Astfel, vei evita accidentarile si vei fi sigur/a ca lucrezi in mod corect.
10. Dansul latino – reprezinta o metoda excelenta de a face sport si de a te relaxa. La cursurile de dansuri latino-americane vei invata numeroase stiluri de dans, precum: salsa, cha-cha, samba sau merengue. Daca esti pasionat/a de dans nu ezita, aceasta forma de miscare este foarte benefica pentru organism.
In concluzie, este important sa retii ca nu exista un anumit tip de sport care te poate mentine in forma. Cel mai bun tip de sport pentru tine este cel care te relaxeaza si care te ajuta sa te deconectezi de la activitatile zilnice. Gaseste o activitate sportiva pe care sa o practici cu placere si in timp se vor vedea si rezultatele.
Investitia in tine ar putea fi cea mai profitabila investitie pe care o faci vreodata. Ea produce nu numai venituri viitoare, dar si multa satisfactie pe moment. Cea mai buna cale de avea o viata de calitate, pentru a avea succes si pentru a fi multumit este de a plasa prioritate pe investitii atat in cresterea ta personala cat si in cea profesionala. Iata pe ce trebuie sa te concentrezi:
1. Dezvoltarea abilitatilor tale
Investitia in cunostinte si abilitati poate lua multe forme. Acestea nu trebuie sa se limiteze la arena de afaceri si nu trebuie sa fie formale. Poti participa la cursuri si obtine certificari online. De asemenea, te poti inscrie la ateliere de lucru, conferinte sau webinarii pe domeniile pe care vrei sa te dezvolti. Nu in ultimul rand, aboneaza-te la publicatii, bloguri si urmareste cele mai recente stiri.
2. Exploreaza partea ta creativa
Creativitatea sub orice forma ne ajuta sa crestem personal si profesional si sa vedem solutii noi pentru probleme vechi. Aceasta inseamna mai mult decat sa fii un pictor sau sculptor si se bazeaza pe incercatul de lucruri noi. Alege sa inveti o limba sau un instrument, exploreaza lumea sau creeaza ceva tangibil. Toate aceste lucruri iti vor imbogati viata considerabil!
3. Investeste in mintea si in corpul tau
Cele mai bune investitii sunt cele care isi dovedesc importanta atunci cand ai cel mai mult nevoie de ele. Sanatatea este una dintre cele mai importante avutii ale noastre, dar de multe ori poate sa fie un element imprevizibil. Investeste cat mai devreme intr-o asigurare de sanatate si intr-o polita de asigurare de viata. Vei realiza ca este una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat pentru tine.
Cand eram mici, 100 de ani ni se parea o varsta la care putini oameni au sansa sa ajunga. Astazi, in schimb, cu toate informatiile care ne stau la dispozitie, fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca cat mai serios la implinirea unei varste cu trei cifre. Iata sfaturile noastre pentru a ajunge acolo:
1. Mananca sanatos
Desi suna ca un sfat general, mancatul sanatos nu e un lucru atat de greu de facut. Regulile de baza sunt evitarea junk-food-ului, limitarea aportului de bauturi cu zahar si alimentarea cu cat mai mai multe fructe si legume.
2. Controleaza-ti greutatea corpului
Cu cat corpul tau are mai multe kilograme, cu cat inima ta va trebui sa lucreze mai mult pentru a furniza sange intregului organism. Greutatea in plus afecteaza foarte puternic si articulatiile.
3. Nu adauga sare in mancare
Consumul de sare reprezinta o problema de sanatate in crestere si contribuie la hipertensiunea arteriala si la diferite boli de inima.
4. Ia o multivitamina si o capsula cu ulei de peste in fiecare zi.
O sa iti multumesti mai tarziu.
5. Ramai activ
Nu trebuie neaparat sa alergi maratonul, dar este foarte sanatos sa integrezi macar o activitate fizica in programul tau zilnic.
6. Mediteaza zilnic
Potrivit lui Herbert Benson, oamenii care mediteaza cel putin 10 minute pe zi au un risc mai mic de hipertensiune arteriala, boli de inima si diabet.
7. Ramai conectat
Studiile arata ca oamenii care au interactiuni sociale mai dese, care sunt capabili de a impartasi fericirea si tristetea lor cu lumea traiesc mai mult.
8. Delimiteaza-ti un scop clar
Oamenii care au un motiv clar pentru care se trezesc dimineata duc o viata mai lunga, mai fericita si mai sanatoasa.
9. Alege-ti prietenii intelept
Oamenii tind sa se asemene cu prietenii lor. Un studiu a aratat ca in cazul in care 3 dintre cei mai buni prieteni de-ai tai sunt supraponderali, ai 50% mai multe sanse de a deveni supraponderal. Alege-ti prieteni cu obiceiuri sanatoase si vei fi mai sanatos.
10. Zambeste mai mult
Oamenii care au o atitudine pozitiva in viata traiesc mai mult. Fericirea scade stresul, ajuta sistemul imunitar si scade ritmul degenerarii cerebrale.
Longevitatea fiecarei persoane tine atat de factorii genetici, cat si de modul in care are grija de el/ea pe parcursul vietii, iar ingrijirea incepe din tinerete. Stiai ca cea mai in varsta persoana din lume este o femeie din Mexic, care are 127 de ani?
Noi va aducem 10 sfaturi de sanatate, pentru a avea o viata lunga fara probleme majore de sanatate:
1. Mananca sanatos – acesta este un proces ce tine de disciplina ta si pe care il poti controla, fara probleme. Alege sa mananci in special legume si fructe, dar si proteine de calitate, cum ar fi cele din carnea de peste. Daca alegi sa mananci nuci si seminte, ai grija ca acestea sa fie crude, nu prajite si sarate. Alunele si nucile crude contin acizi grasi esentiali de care organismul tau are nevoie, pentru a functiona normal.
2. Hidrateaza-te corespunzator – iar in acest capitol, ne referim strict la apa si ceaiuri naturale. Asigura-te ca ceaiurile pe care le consumi sunt 100% naturale, de aceea este bine ca primavara si toamna sa iti faci propriile provizii de plante (tei, menta, musetel), pe care sa le speli si sa le usuci in casa. Astfel, pe tot parcursul iernii vei avea la dispozitie ceaiuri 100% naturale fara adaosuri de arome artificiale.
3. Secretele asiatice – medicina asiatica este celebra, datorita plantelor pe care le foloseste, pentru a trata si preveni diverse afectiuni. Incepe dimineata cu un ceai de ghimbir, dar atentie, nu alege pliculetele de ceai din comert. Cumpara ghimbir proaspat din magazin, taie-l in felii cat mai subtiri si lasa-l la uscat aproximativ o saptamana. Ceaiul de ghimbir are efect antiinflamator si are capacitatea sa combata o serie de afectiuni majore ce afecteaza omul modern.
4. Miscare si iar miscare – sedentarismul este cea mai mare problema a omului modern si de cele mai multe ori dam vina pe lipsa timpului si a oboselii. Daca mersul la sala iti ocupa prea mult timp, incearca sa faci cateva exercitii acasa. Tot ce ai nevoie este o saltea si eventual cateva gantere, pe care le gasesti la preturi moderate in diverse hipermarket-uri.
5. Exteriorizeaza-te – viata are pentru fiecare o serie de evenimente placute, dar si mai putin placute. Exteriorizeaza-ti sentimentele cand esti trist/a, pentru ca te ajuta sa te descarci de o energie negativa, care te poate afecta pe termen lung.
6. Bucura-te de viata – ingrijirea organismului inseamna si ingrijirea mintii. Ia-ti zile libere din cand in cand si relazeaza-te. Desi, munca ocupa o parte importanta din viata ta, invata sa iei si pauze. Mergi un weekend la munte, plimba-te in parc cat mai des sau ia-ti o zi libera in care sa faci doar ceea ce iti place. O sa vezi ca rezultatele se vor vedea in timp.
7. Mergi la medic – ai grija de sanatatea ta si nu merge la medic doar cand apar simptome. Analizele de sange si radiografiile trebuie sa reprezinta o rutina anuala, pentru a te asigura ca organismul tau functioneaza in parametrii normali.
8. Nu lua vitamina artificale – doar daca medicul iti recomanda acest lucru. Cu o alimentatie corecta, organismul tau va avea toate vitaminele si mineralele necesare. Medicul tau iti va recomanda un surplus de vitamine, in momentul in care organismul tau are un deficit major de vitamine, pe care nu il poate acoperi intr-un timp scurt doar din alimentatie.
9. Ai grija la modul cum prepari mancarea – nu doar alimentele pe care le folosesti sunt importante, ci si modul in care le prepari. Un sote de legume poate fi nesanatos daca prajesti legumele prea mult. Informeaza-te cu atentie si alege sa gatesti alimentele cat mai putin, pentru ca acestea sa isi pastreze toate vitaminele.
10. Gandeste pozitiv – se zice ca organismul este sanatos, daca mintea gandeste acest lucru. Gandurile negative nu te ajuta si nu fac altceva decat sa puna o presiune suplimentara pe tine.
Asigurarea privata de sanatate iti ofera o serie de beneficii esentiale pentru ca tu sa ai parte de ingrijirea medicala de top in spitale private. Iata de ce este esential sa ai o asigurare privata de sanatate:
In concluzie, este bine sa fii asigurat si sa te simti protejat, iar sfatul nostru este sa consulti oferta, pentru produsele care iti protejeaza sanatatea.
Nimic nu te face mai fericita decat gandul ca vei deveni mamica. Totusi, trebuie sa te gandesti din timp la anumite detalii pentru a nu intra in panica in ultimul moment.
Primul si cel mai important detaliu trebuie sa fie maternitatea la care vei naste. Va fi o maternitate privata sau de stat? Fiecare tip de clinica are avantajele si dezavantajele ei, dar daca stai sa pui pe foaie argumentele fiecarei parti, cele in regim privat vor iesi in fata. Desi factura acestora te poate speria, aceasta reprezinta suma finala pe care o vei da, fara alte atentii pentru asistente sau medici.
Parerile sunt si vor fi mereu impartite, la fel cum si experientele proaspetelor mamici difera. In clinicile de stat, doar unele spitale dispun de rezerve single pentru care poti plati un ban in plus. In rest, vei sta cu mai multe femei in salon. La maternitatile private, acesta este un lucru obisnuit, ai grup sanitar si televizor in camera, iar aspectul nu va fi o problema.
Ce se intampla dupa ce nasti? Trebuie sa te interesezi din timp daca vei avea bebelusul in acelasi salon cu tine intr-un patut special, sau daca acesta va fi dus in salonul cu nou-nascuti. Maternitatile private pun mai mult accent pe alaptatul la san, motiv pentru care prezenta mamei este necesara in preajma copilului.
Un dezavantaj al maternitatilor particulare este lipsa echipamentelor speciale. De multe ori, urgentele sunt trimise cu ambulanta spre spitalele de stat care dispun de aparatura necesara, insa acest lucru incepe sa se remedieze, unele clinici incepand deja sa isi achizitioneze. In continuare, va prezentam o lista cu cele mai apreciate maternitati din diferitele orase ale tarii:
BUCURESTI
In Bucuresti, o nastere la o maternitate privata poate costa pana la 10.000 de lei, dar vei beneficia de ingrijire de calitate si de mai mult confort. Dintre spitalele de stat amintim Clinica Filantropia si Spitalul Clinic de Urgenta Elias din sectorul 1, Spitalul Caritas din sectorul 3 și Spitalul Prof. Dr. Panait Sarbu din sectorul 6.
CLUJ
In cadrul Spitalului Clinic Judetean, functioneaza doua maternitati de stat, Clinicile de Obstetrica si Ginecologie I si II. La clinicile private Hipocrate si Gynia tariful pentru o nastere se poate apropia de 2000 de euro, dar serviciile sunt pe masura.
CONSTANTA
Maternitatea din cadrul Spitalului Judetean.
GALATI
Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire, aflat in topul celor mai bune maternitati la nivel national.
BRASOV
Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Dr. I.A.Sbarcea, Clinica Eva.
TIMISOARA
Maternitatea Bega din cadrul Spitalului Judetean, Maternitatea Odobescu, clinica Genesium.
IASI
Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda s-a aflat in 2009 pe primul loc al maternitatilor din tara.
Exista si situatii in care sarcina poate interveni in afara granitelor tarii. In aceste situatii, o asigurare de sanatate iti va acoperi cheltuielile si iti va garanta servicii de calitate oriunde te-ai afla.