Interviu cu Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurari...
In 2025, evolutia UNIQA va continua sa fie sustinuta de cresteri in zona as...
Citeste mai multProgramul „Female Filmmakers Support Programme” își propune să sprijine și să împuternicească femeile din industria cinematografică din cele șase țări în care UNIQA își desfășoară activitatea în Sud-Estul Europei
UNIQA a lansat un program special de sprijin pentru femeile cineaste în cadrul UNIQA SEE FUTURE Foundation, în colaborare cu Sarajevo Film Festival și Slano Film Days. Programul, numit „Female Filmmakers Support Programme”, are ca scop sprijinirea și împuternicirea femeilor din film din șase țări în care UNIQA își desfășoară activitatea în Sud-Estul Europei: Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România și Muntenegru.
Obiectivele Programului „Female Filmmakers Support Programme” sunt dezvoltarea și sprijinirea femeilor din industria cinematografică din Sud-Estul Europei în producția de filme independente, creșterea reprezentării și diversității femeilor în industria cinematografică regională, facilitarea rețelelor de contacte, dezvoltarea abilităților și oportunităților de finanțare pentru femeile din industria cinematografică.
Programul „Female Filmmakers Support Programme” (FFSP), susținut de UNIQA SEE FUTURE Foundation, este conceput pentru a sprijini și promova femeile cineaste din Sud-Estul Europei, oferind asistență financiară pentru producția proiectelor lor cinematografice, precum și pentru dezvoltarea carierei acestora prin programul CineLink Industry Training și Skills Programme.
Valoarea Programului „Female Filmmakers Support Programme” este de 150.000 EUR pentru anul 2025. Programul este aprobat pentru următorii doi ani.
Inițiativa Programului „Female Filmmakers Support Programme” a fost prezentată la cea de-a 30-a ediție a Sarajevo Film Festival.
„Parteneriatul nostru cu Sarajevo Film Festival și Slano Film Days pentru acest proiect este de o mare valoare pentru Fundația noastră. Pe lângă promovarea diversității și promovarea egalității în industria cinematografică, scopul nostru este să inspirăm și să împuternicim tinerele cineaste să își urmeze pasiunile. Industria cinematografică are o putere imensă în a modela opinia publică și în a influența felul în care percepem lumea. Este esențial să auzim mai multe povești spuse din perspectiva feminină, deoarece acest lucru nu doar că ne îmbogățește înțelegerea asupra vieții, dar face experiențele noastre mai semnificative și conștiente. Prin acest proiect, vrem să le încurajăm să își folosească talentele pentru a educa, informa și împărtăși perspectivele lor unice, promovând o lume mai incluzivă și cu un mai mare impact pentru toți", a declarat Adel Bahtanović, Președinte al regiunii UNIQA SEE.
„Scopul nostru pe termen lung prin Slano Film Days este să sprijinim dezvoltarea carierei tinerelor talente din regiune. Pe lângă programul nostru curent, am lansat un rezidențiat de o lună pentru dezvoltarea proiectelor și, ca al treilea pas, în colaborare cu UNIQA SEE FUTURE Foundation, am creat Programul „Female Filmmakers Support Programme”, destinat sprijinirii femeilor cineaste în dezvoltare și post producție. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru de a promova femeile în industria cinematografică și de a le oferi sprijin financiar pentru dezvoltarea carierei. Regiunea noastră este bogată în talente, așa cum demonstrează participarea la Slano Film Days, cu 25 de regizori până în prezent, dintre care 16 au fost femei și 9 bărbați", a spus Mirsad Purivatra, autorul conceptului și Directorul Slano Film Days
„Female Filmmakers Support Programme reflectă angajamentul Sarajevo Film Festival de a promova egalitatea de gen, atât în cadrul festivalului, cât și în cinematografia regională. Sarajevo Film Festival servește ca o platformă-cheie pentru inițiativele care modelează industria cinematografică, cu o viziune clară de a obține un echilibru de gen și de a promova diversitatea și incluziunea în arta cinematografică", a declarat Jovan Marjanović, Director al Sarajevo Film Festival.
Apelul pentru „Female Filmmakers Support Programme” este deschis regizoarelor sau co-regizoarelor și cel puțin unui alt colaborator-cheie (scenarist, director de fotografie, compozitor, editor) care se identifică ca fiind femeie. Deși Fundația se concentrează pe șase țări (Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România și Muntenegru), candidați din alte țări pot să aplice, cu condiția să aibă un producător sau co-producător provenind din una dintre țările menționate mai sus. În acest mod, sunt promovate activ co-producția și cooperarea, deoarece acestea permit includerea proiectelor și talentele din activitatea principală a Fundației. Implicând producători și co-producători din țările regiunii, programul nu doar că extinde aria și diversitatea aplicațiilor, dar încurajează și cooperarea internațională și întărește rețeaua de profesioniști din cinematografie. Prin această abordare, Fundația contribuie la consolidarea industriei cinematografice regionale și a legăturii acesteia cu tendințele globale.
Apelul pentru aplicații este deschis până la data de 19 februarie 2025.
Puteți aplica accesând acest link: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2025
Mai multe informații pe site-ul web: https://www.uniqa-ffsp.com/