Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

14 August, 2024 Stiri

Cultura si relaxare la Festivalul de Opera Arena di Verona 2024

Festivalul de Opera Arena di Verona este o combinatie perfecta de muzica, istorie si cultura, care iti va oferi o experienta de neuitat.

Doriti sa calatoriti in Italia vara aceasta, dar nu stiti unde sa mergeti? Avem noi o sugestie care va fi pe placul intregii familii: orasul VERONA, pentru ca imbina arta si distractia.

Festivalul de Opera Arena di Verona 2024

In primul rand, daca ajungeti la Verona, nu ratati niciun spectacol din cadrul festivalului de Opera Arena di Verona, un eveniment emblematic in domeniul muzicii de opera, care se desfasoara in timpul verii in inima orasului, in perioada 7 iunie - 7 septembrie 2024. Spectacolele au loc in impresionanta arena romana, care poate primi pana la 30.000 de spectatori. De-a lungul anilor, festivalul a gazduit momente memorabile, inclusiv debutul italian al celebrei soprane Maria Callas, in 1947.

Si in acest an, la cea de-a 101-a editie, organizatorii festivalului au pregatit un program divers, incluzand opere de renume si evenimente speciale precum „Turandot”, regizata de Franco Zeffirelli, „Aida” in regia lui Stefano Poda si „Il Barbiere di Siviglia” regizat de Hugo De Ana. De asemenea, Placido Domingo are cateva reprezentatii de exceptie in aceasta vara. Acustica excelenta si atmosfera inedita fac din fiecare reprezentatie o experienta de neuitat. Biletele la spectacole incep de la 39 de Euro de persoana.

Opera din Verona

 

Atractii de neratat in oras

Verona ofera insa si alte momente pline de magie. Neaparat trebuie sa vizitati celebrul balcon al Julietei, un loc unic legat de povestea de dragoste scrisa de Shakespeare, „Romeo si Julieta”. Daca urcati in Turnul Lamberti, puteti admira orasului iubirii de la o inaltime de 84 de metri din vestitul turn cu ceas, vechi de 800 de ani. Nu ratati o vizita la Piazza delle Erbe, o piata plina de viata inconjurata de cladiri istorice si stradute pline de viata.

Orasul italian ofera o gama variata de delicii culinare. Va puteti bucura de risotto al tastasal sau bollito misto la una dintre renumitele trattorii. Nu uitati sa savurati un pahar de vin Valpolicella local. Ideal este sa explorati bucataria italiana in cadrul unor tururi conduse de ghizi locali si sa va bucurati de degustari diverse, alaturi de un vin local, pentru aproximativ 50 de euro de persoana.

Verona Italia

 

Distractie in familie

Familiile cu copii nu trebuie sa rateze Gardaland. Situat in apropiere de Verona, in localitatea Castelnuovo del Garda, Gardaland este parcul de distractii nr. 1 din Italia. Ofera 40 de atractii separate, inclusiv sase montagne russe, recomandate pentru intreaga familie. Gardaland este deschis de obicei din primavara pana in toamna, cu un program prelungit in timpul verii. Biletele pot fi achizitionate online sau la fata locului, cu optiuni variate de preturi si pachete, inclusiv bilete de o zi sau abonamente de sezon.

Vacanta in Verona cu UNIQA Asigurari

 

Unde ne cazam?

Orasul Verona ofera diverse optiuni de cazare, de la hoteluri de lux, pana la pensiuni si case de oaspeti accesibile.

In concluzie, Festivalul de Opera Arena di Verona este o combinatie perfecta de muzica, istorie si cultura. Fie ca sunteti un iubitor al operei sau doriti sa explorati un oras italian fermecator, Verona si festivalul sau iconic va vor oferi o experienta de neuitat.

Asadar, daca destinatia a fost aleasa, nu uitati sa puneti in bagaj si asigurarea pentru calatorie. Asigurarea UNItravel poate fi achizitionata online, rapid si simplu, in doar cateva minute, si va ajuta sa scapati de griji in vacanta si sa va puteti bucura de arta si de peisaje.

Aflati mai multe detalii aici.