Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

23 August, 2024 Stiri

Festivalul de Film in Aer Liber din Atena 2024: descopera Grecia fara limite

Din iunie pana in septembrie 2024, Festivalul de Film in Aer Liber din Atena invita iubitorii de film sa experimenteze cinematografia in unele dintre cele mai incantatoare decoruri ale capitalei istorice a Greciei.

Atena, capitala istorica a Greciei, este un oras care imbina perfect patrimoniul antic cu vibratia moderna. Cunoscut pentru reperele sale emblematice, precum Acropole, Parthenon si Templul lui Zeus Olimpianul, Atena ofera o diversitate bogata de istorie si cultura. Dincolo de ruinele sale antice, orasul este animat de targuri pline de viata, galerii de arta contemporana si o scena gastronomica infloritoare, ceea ce il face o destinatie ideala pentru calatorii care cauta atat relaxare, dar si aventura.

Festivalul de film in aer liber - Atena

 

Festivalul de Film in Aer Liber din Atena

Din iunie pana in septembrie 2024, Festivalul de Film in Aer Liber din Atena invita iubitorii de film sa experimenteze cinematografia in unele dintre cele mai incantatoare decoruri ale orasului. Acest festival proiecteaza an de an o selectie diversa de filme clasice si contemporane in diverse locatii in aer liber, inclusiv situri arheologice, parcuri si piatete. Fiecare loc ofera un fundal unic, imbinand magia filmului cu esenta istorica si culturala a Atenei.

Participarea la Festivalul de film in aer liber din Atena nu inseamna doar vizionarea de filme, ci si experimentarea orasului intr-un mod unic si memorabil. Practic, experimentati istoria si cultura bogata a Atenei in timp ce va bucurati de o selectie diversa de filme.

Va puteti bucura de pelicule in locatii uimitoare, adaugand un plus de magie experientei cinematografice. Intrati in contact cu localnicii si cu ceilalti calatori intr-o atmosfera relaxata si primitoare.

Atena- Amfiteatrul in aer liber

 

Nu ratati obiectivele emblematice

In timp ce va aflati in Atena pentru festival, exista o multime de activitati de care sa va bucurati. Puteti vizita obiective emblematice precum Acropole, Parthenon si Agora antica.

Explorati Muzeul Acropolei si Muzeul Arheologic National pentru o intelegere mai profunda a istoriei Greciei. Hoinariti prin pietele pline de viata. Experimentati viata de noapte vibranta a Atenei in cartiere precum Psiri si Gazi, cunoscute pentru barurile lor si muzica live si asa-numitele petreceri ”bouzuchi”. Atentie, aceste petreceri incep abia in luna septembrie.

Nu trebuie sa ratati nici Acropolis, cetatea antica ce domina orasul, unde se afla Parthenonul. De asemenea, Plaka este cartierul vechi fermecator, plin de strazi inguste, magazine si taverne. Iar in Piata Syntagma, piata centrala a orasului, puteti asista la schimbarea garzii la Parlamentul elen.

Atena istorie si cultura

 

Incercati mancarea traditionala greceasca

Bucataria greceasca este renumita pentru aromele sale delicioase si ingredientele proaspete. In timp ce va aflati in Atena, nu uitati sa gustati: souvlaki si gyros, mancare traditionala greceasca de strada, gustoasa si accesibila. De asemenea, nu ratati moussaka: un fel de mancare clasic facut din straturi de vinete, carne tocata si mult sos bechamel. Salata greceasca, un amestec racoritor de rosii, castraveti, masline si branza feta, este de neratat.

Atena ofera o gama larga de optiuni de cazare pentru toate bugetele. Puteti experimentati opulenta la hoteluri precum Grande Bretagne sau King George Hotel. Insa va puteti bucura si de un sejur mai intim in locuri precum AthensWas Hotel sau Electra Metropolis.

Festivalul de film in aer liber din Atena este un eveniment unic care combina farmecul cinematografiei in aer liber cu bogatul peisaj istoric si cultural al Atenei. Fie ca sunteti cinefil, iubitor de istorie sau pur si simplu doriti sa explorati o noua destinatie, acest festival ofera ceva special. Bucurati-va de o vara de filme, istorie si liniste sufleteasca in incantatorul oras Atena.

Asadar, daca destinatia a fost aleasa, nu uitati sa puneti in bagaj si asigurarea pentru calatorie. Asigurarea UNItravel poate fi achizitionata online, rapid si simplu, in doar cateva minute, si va ajuta sa scapati de griji in vacanta si sa va puteti bucura de arta si de peisaje.

Aflati mai multe detalii aici.