Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

29 August, 2024 Stiri

Minune arhitecturala: Cetatea Tsarevets din Veliko Tarnovo, Bulgaria

Ridicata pe un deal in inima orasului, candva capitala celui de-al doilea imperiu bulgar, fortareata medievala este o destinatie potrivita pentru pasionatii de istorie si calatorii deopotriva.

Cetatea Tsarevets din Veliko Tarnovo este un simbol al istoriei si culturii bulgare, oferind o incursiune fascinanta in trecutul medieval al tarii. Ridicata pe un deal in inima orasului, candva capitala celui de-al doilea imperiu bulgar, fortareata medievala cu zidurile sale impunatoare, bisericile antice si privelistile uluitoare asupra raului Yantra este o destinatie potrivita pentru pasionatii de istorie si calatorii deopotriva.

Cetatea Tsarevets

Fortareata este impartita in trei sectiuni principale: palatul regal, catedrala patriarhala si cartierele rezidențiale. Fiecare zona prezinta caracteristici arhitecturale distincte care evidentiaza ingeniozitatea constructorilor din acea vreme.

strazi Tsarevets

 

In ciuda numeroaselor invazii, fortareata a ramas puternica timp de secole, servind ca un far de speranta si rezistenta. Astazi, este o destinatie turistica populara, atragand vizitatori din intreaga lume care vin sa se minuneze de semnificatia sa istorica si de frumusetea arhitecturala. Situl a fost conservat si restaurat cu grija si cu eforturi continue de a proteja zidurile si structurile sale antice. Privelistile panoramice din varf ofera o perspectiva uluitoare asupra orasului Veliko Tarnovo si a imprejurimilor.

Pe tot parcursul anului, Tsarevets gazduieste diverse evenimente culturale, iar un bilet de intrare este in jur de 10 leva de persoana, insa exista si bilete de familie, la preturi avantajoase si de asemenea, biletele pot fi cumparate si online.  Seara, in lunile de vara, fortareata e scena unui spectacolul de sunet și lumina, spunand povestea trecutului medieval al Bulgariei intr-un mod fascinant.

Daca doriti sa explorati cat mai mult din Cetatea Tsarevets si orașul vechi, incercati sa alegeti o cazare care sa fie aproape de acestea, astfel incat va puteti deplasa usor pe jos. Exista optiuni pentru toate buzunarele, de la hoteluri de lux la pensiuni mai accesibile. Unele hoteluri si pensiuni ofera camere cu vedere spectaculoasa spre cetate, ceea ce poate adauga un plus de farmec sejurului. Daca preferati mai multa intimitate sau un sejur prelungit, puteti inchiria un apartament prin platformele online disponibile.

Gastronomia din Veliko Tarnovo reflecta bogatia culturala si istorica a regiunii, combinand influente balcanice, otomane si europene. In oras si imprejurimi, veti gasi o varietate de preparate traditionale bulgaresti, de la mancaruri simple și rustice pana la preparate mai sofisticate, servite in restaurantele locale.  De exemplu, puteti incerca Banitsa - un aluat de patiserie umplut cu branza, oua și uneori spanac sau carne. Este un mic dejun traditional sau o gustare delicioasa. Shopska Salad - Salata tradiționala bulgareasca din rosii, castraveți, ardei, ceapa și branza alba rasa, racoritoare este optiunea perfecta pentru zilele calde. Iar Kavarma este un fel de tocana bulgareasca, preparata cu carne (de obicei, porc sau pui), legume si condimente care se serveste fierbinte, in vase de ceramica.

Cascada Hotnitsa

Daca ajungeti sa vizitați cetatea, care cu siguranta o sa le placa si celor mici, mergeti si la cascada Hotnitsa, un loc spectaculos situat in apropierea satului Hotnitsa. Este cunoscuta pentru frumusetea sa naturala si peisajul pitoresc care o inconjoara.  Cascada are o inaltime de aproximativ 25 de metri, creand un spectacol impresionant. Exista trasee care se potrivesc diferitelor nivele de dificultate, inclusiv pentru copii. Cel mai important lucru, pe langa buna dispozitie, este sa va asigurati ca purtati incaltaminte confortabila si potrivita pentru drumetii, deoarece terenul poate fi alunecos si accidentat.

cascada Hotnitsa

 

Atunci cand ați ales destinația, nu uitati sa adaugati in bagaj si asigurarea de calatorie. Cu UNItravel, puteti achizitiona asigurarea online, rapid si usor, in doar cateva minute, oferindu-va siguranta de care aveti nevoie pentru a va bucura pe deplin de vacanta, arra si peisaje.

Aflati mai multe detalii aici.