Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

19 Octombrie, 2023 Stiri

Scurta oprire in Lisabona: o combinatie de vreme buna, surprize arhitecturale si istorie

De la repere emblematice la comori mai putin cunoscute, Lisabona dezvaluie o lume a descoperirilor, facand-o un loc incantator si de neuitat pentru turisti si nu numai.

Amplasata pe uimitoarea coasta de vest a Portugaliei, Lisabona, capitala tarii, este un oras care atrage calatorii prin farmecul sau atemporal. De la repere emblematice la comori mai putin cunoscute, Lisabona dezvaluie o lume a descoperirilor, facand-o un loc incantator si de neuitat pentru turisti si nu numai.

Fiind unul dintre cele mai vechi orase din Europa de Vest, Lisabona a fost martor al ascensiunii si caderii diferitelor civilizatii, de la fenicieni si romani la mauri si crestini. Amplasarea sa strategica la varsarea raului Tajo a facut din acesta un centru deosebit de important pentru comert in timpul Epocii Marilor Descoperiri Georgrafice.

Lisabona, destinatia de vacanta perzentata de UNIQA.

 

Daca ajungi in capitala Portugaliei, trebuie sa stii ca unul dintre reperele sale emblematice este Turnul Belem, o fortareata impunatoare care se inalta cu mandrie de-a lungul raului Tajo. Arhitectura sa complexa manuelina, un stil unic in Portugalia, aduce un omagiu mostenirii maritime bogate a tarii. Turnul Belem a servit drept punct de plecare pentru exploratorii legendari precum Vasco da Gama si Ferdinand Magellan, iar in prezent este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

De asemenea, nu trebuie sa ratezi Manastirea Jeronimos, o capodopera a arhitecturii portugheze. Fatada sa este impodobita cu sculpturi complexe in piatra care invita privitorul la reflectie. Acesta este de asemenea inscrisa pe lista UNESCO.

Descopera Lisabona, capitala istorica prezentata de UNIQA

 

In Alfama, cel mai vechi cartier al orasului, ai ocazia sa faci un pas inapoi in timp, la o plimbare pe strazile sale labirintice. Caile pietruite, casele Fado si punctele de belvedere splendide, intre care se numara Miradouro da Senhora do Monte, ofera o privire in sufletul Lisabonei. Nostalgia tramvaielor vechi si parfumul bogat al patiseriei specifice din Lisabona, pasteis de nata, creeaza o experienta cu adevarat captivanta.

Iar daca tot ai ajuns in capitala Portugaliei, poti explora Oceanariul Lisabona, unul dintre cele mai mari acvarii de interior din Europa. Gazduieste o gama fascinanta de viata marina, de la pinguini jucausi pana la rechini gratiosi, ceea ce il face o atractie captivanta pentru vizitatorii de toate varstele.

Nu uita de tramvaiul 28, emblematicul tramvai galben din Lisabona, pentru o plimbare pitoreasca prin cele mai fermecatoare cartiere ale orasului, Alfama si Graca. Este o calatorie care imbina istoria, cultura si privelistile uimitoare.

Descopera capitale la mare cu UNIQA - Lisabona

 

Stiati ca...

Lisabona este una dintre cele mai insorite capitale europene, cu o medie de 2.799 de ore de soare anual.

Iar ca sa te bucuri fara griji de unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, nu uita de asigurarea pentru calatorie. Poti opta pentru UNItravel, usor de accesat online.

Afla mai multe detalii aici.